Even voorstellen

Mijn naam is Feike Vrieswijk, ik ben 30 jaar en woonachtig in Leeuwarden. Bij SC Berlikum ben ik al jaren actief als jeugdtrainer. In 2013 ben ik afgestudeerd op het Cios te Heerenveen waar ik ook de trainerscursus TC3-jeugd heb afgerond. Mijn afstudeerrichting was Ortho Bewegings Agogisch Werk (OBAW). Via stages binnen het speciaal onderwijs ben ik in 2014 begonnen aan de hbo-studie Pedagogiek. In 2018 ben ik afgestudeerd voor mijn bachelor Pedagogiek, sindsdien ben ik werkzaam binnen de jeugdzorg. Binnen mijn werk maak ik mij dagelijks hard voor het welzijn van jongeren en het verbeteren van de situaties waarin ze opgroeien. Sport zie ik als middel om je als kind te ontwikkelen. Sport werkt als een uitlaatklep en geeft kinderen plezier en energie. Daarnaast is het goed voor de sociale vaardigheden. Het is al lange tijd een wens van mij geweest om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren. We hebben dit vormgegeven door een voetbalkamp op te zetten.

Ik ben Hendrik Jan van der Baan, 32 jaar en woonachtig in Berlikum. Zelf ben ik speler in het eerste elftal van SC Berlikum. Mijn grootste hobby is om met de jeugd bezig te zijn. Zowel op voetbalgebied als op mentaal vlak liggen veel uitdagingen in het trainersvak. Door mijn afgeronde hbo-opleiding Sport, Gezondheid & Management heb ik geleerd om door middel van sport persoonlijk in contact te komen met de mensen. Dit is dan ook wat ik probeer toe te passen in het voetbaltrainerschap. Voetbal is meer dan alleen een balletje trappen, er gebeurt op zowel individueel als teamniveau enorm veel en ik vind het fantastisch om hier op in te spelen. Sinds 2009 heb ik als jeugdtrainer ervaring opgedaan, vervolgens heb ik mijn trainersdiploma TC3-senioren/jeugd behaald in 2012. Het organiseren van een voetbalkamp stond altijd nog op mijn verlanglijstje en mijn compagnon Feike Vrieswijk deelde deze ambitie met mij. Daardoor is dit samenwerkingsverband gestart en proberen wij iets moois neer te zetten voor eigen ontwikkeling, maar waar het uiteindelijk om draait is de jeugd in beweging te krijgen!

Visie Voetbalkamp Friesland

Deze organisatie is in het leven geroepen om het beweeggedrag van de jeugd positief te beïnvloeden. Daarnaast proberen we het talent van jeugdspelers te laten ontplooien onder begeleiding van onze ervaren jeugdtrainers. Voetbal is in onze optiek een goed middel om kinderen spelenderwijs in beweging te krijgen en hiermee ook de sociale contacten te bevorderen. Kortom, wij organiseren een laagdrempelig sportevenement in de vorm van een voetbalkamp.